Yhdistyksen nimi: Elimäen Eräveikot ry
Kotipaikka: Elimäki
Lääni/kunta: Etelä Suomen lääni/Elimäen kunta
Perustamisaika: 1960
Seuran kieli: Suomi
Seura on: Kymen riistanhoitopiirin jäsen ja noudattaa piirin sääntöjä ja määräyksiä
Seuran tarkoituksena on harjoittaa
Tarkoitustaan seura toteuttaa
Seuran varsinaiseksi- tai kausijäseneksi seuran kokous voi hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran ja piirin päätöksiä ja sääntöjä.
Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan johtokunnan esityksestä seuran kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin huomattavasti edistänyt seuran toimintaa. Kunniapuheenjohtajan ja kunniajäsenen arvo on elinikäinen.
Kannattavaksi henkilöjäseneksi seuran johtokunta voi hyväksyä yksityisen henkilön ja kannattavaksi yhteisöjäseneksi oikeuskelpoisen yhteisö, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun. Kannattavalla henkilö- tai yhteisöjäsenellä on puheoikeus, mutta ei ääni oikeutta seuran kokouksissa.
Jäsen on velvollinen noudattamaan metsästystä harjoittaessaan ja muussa toiminnassaan seuran sääntöjä ja päätöksiä sekä suorittamaan seuraan liittyessään liittymismaksun ja vuotuisenjäsenmaksun, joiden suuruuden seuran vuosikokous määrää. Kausijäseneltä ei peritä liittymismaksua, eikä hänellä ole äänioikeutta. Muutoin kausijäsenellä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin varsinaisella jäsenellä paitsi, että kausijäsen ei voi tuoda itselleen vieraita ja kausijäsenen hirvijahtiin osallistumisesta päättää seuran vuosikokous. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen ovat vapautetut jäsenmaksuista. Kannattavilta henkilö- tai yhteisöjäseniltä ei peritä liittymismaksua. Vuotuinen tai kertakaikkinen kannattajajäsenmaksu määrätään vuosittain erikseen yksityisten henkilöiden ja yhteisöjen osalta seuran vuosikokouksessa.
Jäsen on myös velvollinen
Jäsenellä on mahdollisuus milloin tahansa erota seurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti seuran johtokunnalle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi myös erota ilmoittamalla siitä seuran kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.
Seuran johtokunta voi erottaa jäsenen, joka
Seuran johtokunta voi erottaa jäsenen, joka
Ennen päätöksentekoa johtokunnan on varattava asianosaiselle jäsenelle tilaisuus selityksen antamiseen asiassa, jollei erottamisen syy ole näissä säännöissä mainittujen maksujen maksamatta jättäminen. Erotetulla on oikeus vedota seuran seuraavaan kokoukseen. Vetoomus on annettava tiedoksi kirjallisesti seuran johtokunnalle 30 päivän kuluessa kirjallisen erottamispäätöksen postituspäivästä po. päivää lukkuun ottamatta. Ellei vetoomusta esitetä edellä mainitussa järjestyksessä, tulkoon erottamispäätös voimaan heti määräajan päätyttyä. Muussa tapauksessa jäsen katsotaan erotetuksi vasta sitten, kun seuran kokous on vahvistanut erottamispäätöksen. Eroava tai erotettu jäsen on velvollinen suorittamaan ennen jäsen suhteensa lakkaamista hänelle kuuluvat maksut, eikä hänellä ole oikeutta saada mitään seuran kiinteästä tai irtaimesta omaisuudesta.
Seura pitää vuosittain kaksi kokousta, joista vuosikokous pidetään tammi-helmikuussa ja kesäkokous kesä-syyskuussa. Kokouksen paikan ja tarkemman ajan määrää johtokunta. Kutsu varsinaiseen tai ylimääräiseen seuran kokoukseen on saatettava seuran jäsenten tietoon vähintään 7 päivää ennen kokousta.
Vousikokouksessa käsitellään seuraavat asiat;
Kesäkokouksessa päätetään seuran metsästysjärjestelyistä. Kokouksessa voidaan tehdä päätöksiä myös muista kokouskutsussa mainituista asioista.
Seuran ylimääräinen kokous on pidettävä, kun seuran kokous niin päättää tai johtokunta katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään yksi kymmenesosa (1/10) seuran äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii. Jälkimmäisessä tapauksessa vaatimus kokouksen pitämisestä on esitettävä seuran johtokunnalle. Ylimääräinen kokous on pidettävä kahden kuukauden kuluessa vaatimuksen esittämisestä. Kokouskutsusta on voimassa, mitä sääntöjen 9 §:ssä on määrätty.
Seuran, sen johtokunnan, toimikuntien, jaostojen ja valiokuntien kokouksissa on pidettävä pöytäkirjaa. Seuran kokousten pöytäkirjan on kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin allekirjoitettava sekä valittujen tarkastajien tarkastettava.
Seuran päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten sattuessa tasan ratkaisee puuheenjohtajan ääni paitsi vaaleissa arpa. Jokaisella liittymismaksunsa ja edellisen vuoden jäsenmaksun maksaneella jäsenellä kannattavia jäseniä lukuun ottamatta on yksi ääni. Valtakirjalla ei saa äänestää. Sääntöjen muuttamisesta, seuran purkamisesta tai seuran omaisuuden pääosan luovuttamista koskevassa asiassa seuran päätökseksi tulee mielipide, jota on kannattanut vähintään kolme neljäsosaa (3/4) äänestyksessä annetuista äänistä.
Seuran tili- ja toimintavuosi on kalenterivuosi. Johtokunnan tulee luovuttaa tilit ja tilinpäätös tilintarkastajille tarkistettavaksi vähintään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Tilitarkastajien on annettava lausuntonsa johtokunnalle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.
Seuran toimintaa johtaa ja sen taloudenhoidosta sekä omaisuudesta huolehtii ja vastaa sekä seuraa edustaa vuosikokouksen valitsema johtokunta. Johtokuntaan kuuluu yhdeksi vuodeksi valittu puheenjohtaja ja kahdeksi vuodeksi valitut 8 jäsentä. Johtokunnan jäsenistä on vuosittain erovuorossa puolet. Jos jäsen kesken toimikauttaan estyy tehtävänsä hoitamisesta seuran kokous valitsee hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi uuden jäsenen mikäli katsoo sen tarpeellisiksi. Johtokunta valitsee täysi-ikäisten jäsenten keskuudesta varapuheenjohtajan sekä lisäksi sihteerin ja rahastonhoitajan, joka voidaan valita myös seuran ulkopuolelta. Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessa estynyt, varapuheenjohtajan kutsusta, milloin nämä katsovat tarpeelliseksi tai, kun puolet johtokunnan jäsenistä sitä kirjallisesti heiltä vaatii.
Johtokunta on päätösvaltainen silloin, kun puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja sekä vähintään puolet muista jäsenistä on saapuvilla.
Seuran nimen kirjoittaa puheenjohtaja, tai varapuheenjohtaja tai sihteeri kukin eriksee yksin.
Johtokunnan tehtävänä on erityisesti
Seuran yleiset metsästyssäännöt ja hirvieläinten jahtisäännöt ja näihin tehtävät muutokset vahvistetaan seuran kokouksissa.
Jos seura puretaan, käytetään sen jäljelle jääneet varat viimeisen kokouksen päätöksen mukaisesti johonkin seuran toimintaa lähellä olevaan tarkoitukseen.
Seuran arkisto siirretään Suomen Metsästysmuseoyhdistys- Jaktmuseiföreningen I Finland ry:lle (=Suomen Metsästysmuseo). Seuran purkautuessa on tehtävä ilmoitus yhdistysrekisteriviranomaisten lisäksi kennelpiiriin ja Elimäen riistanhoitoyhdistykselle.
Muutoin noudatettakoon, mitä laissa yhdistyksissä on säädetty.
Saavutetut jäsen oikeudet säilyvät.